sreda, 19. oktober 2022

2. DAN

 V torek, 18.10.2022 se je polovica naše ekipe že zgodaj zjutraj prebudila (že ob 6:00), pozajtrkovala in se peš odpravila na delo na kliniki. Opravile so veliko različnih del, kot so cepljenja psov in mačkov, asistiranje pri posegih, oskrba živali (psov, mačkov in prav tako podgane). Pia je ob obisku sanitarij zagledala znak, ki prepoveduje izbrano pozicijo razvidno iz slike. Otožno je splezala iz školjke.

Drugi, malo bolj zaspani del ekipe, pa se je v zavetišče odpravil malo kasneje. Po zajtrku, ob 8:45, smo se skupaj s profesorico odpravili na delo. Po ogledu zavetišča, v katerem biva veliko psov in mačkov, nekaj čez 100 oslov, 25 konjev, 15 koz (večina je k sreči kastriranih samcev😂) in nekaj kuncev. Dobili smo nalogo, da "mladičkom" postrižemo krempeljčke. Po težkih borbah z nekaj ducat ljubečih mladičkov, smo  v veliki večini uspeli pri projektu striženja. Maruša in Maja sta ubrali boljšo taktiko, kot Eva in Zala, ki sta stali med plezajočimi mladički - posledično nam popraskane roke in noge niso ušle. Maruša je mladička pograbila, ga dala "čez duri" v predprostor, kjer mu je Maja hitro poščipala krempeljčke. 

Po nasitnem kosilu se nam je prilegel popoldanski počitek😁.

Zvečer smo se sprehodile do plaže, se posladkale s sladoledom, ker pa smo vnesle veliko kalorij, smo jih morale tudi porabiti. Naprave za treniranje so vedno dobra rešitev. Tudi profesorica se je odpravila teč in nam s tem povzročila kar nekaj slabe vesti, ampak ne dovolj😉.

PS: Imamo en kup novih hišnih ljubljenčkov, mačko Mico in tarantelo brez imena (kljub temu, da se je pred nami slekla).


Ni komentarjev:

Objavite komentar

14. DAN

 Nedeljsko jutro je večina nas kar prespala, Rebeka in Nuša pa sta odšli še na zadnjo kontrolo kobile. Ob vrnitvi iz zavetišča smo skupaj po...