petek, 28. oktober 2022

11. DAN

Danes smo se Maruša, Nuša in Pia odpravile v ambulanto. Za začetek smo psom in mačkom očistile ter pripravile kletke. Pia je nahranila 13 sestradanih trebuščkov malih kosmatinčkov💙. Sledila je operacija mačke z zlomljeno stegnenico. Nato smo oprale inštrumente in iz njih naredile kirurške sete. Poskrbele smo za rehabilitacijo psičke z zlomljeno nogo tako, da smo jo peljale na krajši sprehod. Na koncu smo ponovno nahranile male kosmatinčke.

Zala, Rebeka in Maja pa smo se odpravile v zavetišče. Kot je v navadi, smo najprej po ogradi pokidale za osli in konji. Sledilo je sprehajanje oslov. Ker oteklina od kastracije še ni popolnoma izginila, smo jo znova hladile in masirale. Nato smo šle še do kobile, da preverimo njeno stanje. Izmerile smo ji temperaturo, ki je pokazala 40°C. Zaradi vročine smo ji aplicirale Flunixin, ki je nesteroidno protivnetno zdravilo in penicilin, ki je antibiotik. Ker je kobila dehidrirana, smo ji dale še infuzijo. Zaradi vročine smo jo poskusile ohladiti s polivanjem vode, kar nam je tudi uspelo, saj je po ponovnem merjenju termometer pokazal 38,8°C. Po opravljenem delu smo šle domov in se prisluženo skopale v bazenu💦. 

Za kosilo se nam ni ljubilo kuhati, zato smo naročile Wolta😂. Naročile smo si tacose in buritose, ampak smo bile malo razočarane, saj smo pričakovale, da bodo boljši. Po kosilu smo si nekatere privoščile kratek počitek👐, toda Zala in Rebeka sta pridno vztrajali budni. 

Popoldne smo se Rebeka, Zala in Nuša odpravile v zavetišče, da sprehodimo osle in preverimo stanje kobile. Osla sta bila pridna, zato smo z delom hitro zaključile. Nato smo šle do kobile in izmerile temperaturo, ki je bila še vedno visoka - 40°C. Aplicirale smo ji Flunixin in penicilin ter jo polivale z vodo. Maja in Pia sta šli ta čas v nakupovalni center, kjer sta kupili spominke😎. Maruša pa je kot pes čuvaj čuvala našo prelepo hišo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

14. DAN

 Nedeljsko jutro je večina nas kar prespala, Rebeka in Nuša pa sta odšli še na zadnjo kontrolo kobile. Ob vrnitvi iz zavetišča smo skupaj po...