sobota, 29. oktober 2022

12. DAN

V petek zjutraj, ko so vsi še mirno spali, smo se Zala, Nuša, Maja in Pia s profesorico odpravile do zavetišča, kjer smo ponovno poskrbele za oslabelo kobilo💪. 

Ob vrnitvi domov sta nas Rebeka in Maruša pričakali z zajtrkom na mizi, saj se nam je nekoliko mudilo na celodnevno ekskurzijo. Z avtobusom smo se najprej odpeljali do Afroditine skale, ter se nato po kratkem postanku namenili proti gorovju Troodos🌄. Tam smo si ogledali staro vasico, kjer so naše brbončice podivjale ob njihovi tradicionalni limonadi, ki pa je žal bila prevelik zalogaj za Zalo. Situacijo je rešila Nuša, posledice pa je utrpel njen mehur, ki je po hitrem postopku potreboval praznjenje. Zadevo je poslabšal zvok tekoče vode ob ogledu slapu💧.

Po ''špilanju'' turistov smo se odpravile na kosilo. Maruša in Nuša sta si privoščili musako in kebab, medtem ko smo si Maja, Pia, Rebeka in Zala zaželele pice🍕. Naročiti smo želele štiri pice, vendar smo si ob čudnem pogledu natakarja premislile in naročile le tri. Rebeka je s strogim očesom opazovala sumljivo dogajanje v restavraciji in opazila, da naše pice ne bodo prišle iz krušne peči, temveč le iz skrinje. Zala, ki je naročila Sprite pa se je morala zadovoljiti s Fanto😤. Pice so bile presenetljivo dobre, pogled na račun pa nam je naredil cmok v grlu. Ugotovile smo, da je natakar namesto treh pic računal kar pet njih. Rešila nas je Zala, ki se je s svojim briljantnim znanjem angleščine opogumila in natakarja obvestila o njegovi napaki. 

Za zaključek pa smo se odpravile še na degustacijo vin, kjer sta bili Maruša in Eva bolj kot nad vinom navdušeni nad kruhom z olivnim oljem.

Po končanem izletu sta se Pia in Maja odpravili na plažo gledat sončni zahod, medtem ko smo se preostale spet odpravile h kobili in nato odšle še na lov za spominki. Nekatere smo se domov vrnile slabe vesti, saj so zapravile nekoliko več kot pričakovano. Za sprostitev po napornem dnevu pa smo si privoščile goro kokic ob gledanju Sanjskega moškega.Ni komentarjev:

Objavite komentar

14. DAN

 Nedeljsko jutro je večina nas kar prespala, Rebeka in Nuša pa sta odšli še na zadnjo kontrolo kobile. Ob vrnitvi iz zavetišča smo skupaj po...