nedelja, 30. oktober 2022

13. DAN

 Sobotno jutro sta Nuša in Rebeka preživeli v družbi oslabele kobile. Po njunem prihodu domov smo hitro pozajtrkovale in se odpravile na celodnevni izlet. Ob čakanju na avtobus smo postajale vse bolj zaskrbljene, saj smo mislile, da so na nas pozabili, ali še slabše, da so izlet odpovedali😨. Kljub temu, da je bil naš strah opravičen, se je v daljavi ceste le prikazal naš avtobus.

Ob govorjenju zelo zgovorne, sicer zabavne vodičke, smo nekateri uživali ob pogledih skozi okno avtobusa, drugi pa so izkoristili čas vožnje za krajši počitek💤. Najprej smo se zapeljali do velikega nasada mini banan, imenovanih plantaže in nekaj tistih, najbolj zrelih tudi poizkusile🍌. Tam smo si ogledali tudi ladjo, ki je nasedla zaradi plovbe v razburkanem morju.

Prispeli smo do pristanišča in se vkrcale na malo večjo ladjico. Priznamo, da plovba ni bila najbolj prijetna, predvsem zaradi sabotaže s strani velikih valov. Ustavili smo se v zalivu Blue Lagoon, kjer smo si privoščile skok v morje in malo potapljanja🌊. Vse naše obraze so krasile potapljaške maske, zato se lahko poimenujemo kar MASKA TEAM. Na ladjici so nam postregli s pomarančnim sokom in guavo. Na poti nazaj proti pristanišču je bilo marsikomu na ladji precej slabo, med njimi tudi Zali in Maruši, toda za razliko od nekaterih članov posadke, sta se bruhanja vzdržali.

Naslednja postojanka je bil botanični vrt🌹, kjer teče tudi Afroditina voda. Veljalo naj bi, da če se 3x poliješ po obrazu z njeno vodo, ostaneš večno mlad.

Ustavili smo se v manjši vasici in pojedli kosilo. Kljub temu, da smo padle na najbolj poceni turistično foro in zavile v prvo restavracijo, smo bile z jedmi precej zadovoljne👏. Po kosilu smo odšli še na degustacijo vin in olivno olje s kruhom. Odločile smo se, da nam je bilo vino bolj všeč včeraj, kruh z oljem pa danes.

Po prihodu domov so se Nuša, Pia in Maja odpravile do kobile, Maruša in Zala sta skočili v trgovino, Rebeka pa je čuvala hišo.

Glede na to, da je sobotni večer, smo ob hrustanju kokic uživale v novi epizodi Sanjskega moškega🎥.












Ni komentarjev:

Objavite komentar

14. DAN

 Nedeljsko jutro je večina nas kar prespala, Rebeka in Nuša pa sta odšli še na zadnjo kontrolo kobile. Ob vrnitvi iz zavetišča smo skupaj po...